Terechte erkenning voor Amerikaanse bluesgigant

Onlangs werden tijdens het Manchester Acoustic Blues & Roots Festival de winnaars bekend gemaakt van de European Blues Awards 2017. Bij die gelegenheid werd de legendarische Amerikaanse blues(rock) gitarist Walter Trout bekroond met de Lifetime Contribution Award. Hiermee krijgt deze bluesgigant wederom een terechte erkenning voor zijn imposante loopbaan en significante bijdrage aan de Amerikaanse bluesmuziek.

De toekenning van deze European Blues Award is het zoveelste bewijs dat Walter Trout weer helemaal terug en ‘alive & kicking’ is. Na een levensreddende levertransplantatie in 2014 staat hij op 15 juni 2015 voor het eerst weer op het podium in de Royal Albert Hall in Londen en sindsdien tourt Trout bijna onophoudelijk de wereld over en vindt hij naast zijn eigen shows ook nog de tijd en de energie om samen met het all-star project The Super Sonic Blues Machine op te treden. In dat kader stond hij vorig jaar met onder andere Billy F Gibbons (ZZ Top), Robben Ford en Lance Lopez op de eerste editie van het Holland International Blues Festival in Grolloo.

Walter Trout is overigens met enige regelmaat in ons land te bewonderen. Eerder dit jaar deed hij hier in het kader van een Europese tournee diverse poppodia aan en afgelopen zomer stond hij met zijn band als headliner op het Ribs & Blues festival in Raalte. Na afloop van zijn optreden in Raalte spraken wij uitvoerig met Trout hetgeen resulteerde in een openhartig interview

Onlangs werd overigens bekend dat hij volgend jaar weer zijn opwachting maakt op het Holland International Blues Festival in Grolloo. Het toekennen van deze European Blues Award in de vorm van een Lifetime Contribution Award is niet de eerste soortgelijke prijs die Walter Trout ten deel valt. In 2015 nam hij in Club Ziggo in Amsterdam de prestigieuze Sena European Guitar Award voor zijn gehele oeuvre in ontvangst.

Winnaars European Blues Awards 2017:

Best Band – Thorbjørn Risager  & The Black Tornado
Best Guitarist – Erja Lyytinen
Best Male Vocalist – Ian Siegal
Best Female Vocalist – Beth Hart
Best Solo Acoustic – Ryan McGarvey
Best Publication – Blues Matters Magazine
Best Album – The Blues Overdrive
Best Radio Show – Paul Jones Blues Show
Best Musician – Anthony Gomes
Best Festival – Upton Blues

Lifetime Contribution Award – Walter Trout

Photos: Rijno Boon Photography

Website Walter Trout

error: Content is protected !!