Wende Snijders 25 november naar Luxor Live

“Hoe ben je mens te midden van allemaal mensen?” zomaar een uitspraak van vakvrouw, singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice en performer pur sang Wende Snijders. Zondag 25 november neemt ze je in Luxor Live weer mee op reis langs vele aspecten van het mens zijn; angst, jaloezie, liefde, intimiteit, kapot gaan, de tijd die nog over is. 

De heftige underground-elektro gecombineerd met Nederlandse teksten die door merg en been gaan, pakken je veelal bij het eerste nummer en laten je niet meer los. Ze laat in haar project “MENS” goed zien dat moderniteit en traditie heel goed samen gaan. Niet te vergeten de perfecte synergie met Jan van Eerd en Thijs Lodewijk maken de beleving meer dan af. 

 

Huntenpop 2018

Afgelopen editie van Huntenpop liet Wende ons weer zien dat zij even makkelijk schakelt tussen intieme liedjes achter de vleugel enerzijds en bombastische alles-uit-de-kastnummers anderzijds. Pareltjes als ‘Schone handen’, ‘Vrij me’, ‘Voor alles’, ‘De wereld beweegt’ kwamen voorbij en werden als kometen op je afgevuurd. Het dwingende, prachtig tot een sferisch hoogtepunt gezongen ‘Au suivant’ bracht haar weer even terug naar haar eerste liefde, de Franse chansons. Het eeuwenoude lied ‘Mens, durf te leven’ wil ze verheven tot het nieuwste volkslied en en die mening delen wij.

 

Wanneer Wende zingt, zwijgt het publiek en met haar doordringende ogen lijkt ze je te hypnotiseren en vergeet je de wereld om je heen. Na het wegebben van de laatste noot over het Huntenpop terrein breekt er een oorverdovend verdiend applaus los voor deze ras-artieste. Een hele diepe buiging vol respect was een onontkoombare teruggave van dankbaarheid.

Overige shows en tickets Wende Snijders

error: Content is protected !!