30 Jaar Willem Twee poppodium

Op vrijdag 20 oktober viert Willem Twee poppodium in ’s Hertogenbosch een groot 30-jarig bestaansfeest met een ‘on the house’ programma in de Grote Zaal en de Spiegelzaal en optredens van onder meer De Kift / Rats On Rafts, Betonkunst, Kypski, Statue, ZooN, Poncho, Switch Bones, Gifter en DJ Kid Chaos. De toegang is GRATIS, maar je moet wél online een kaartje bestellen (maximaal 2 per persoon). Dit kan met de actiecode ‘jarig’ via de website van Willem Twee.

In het kader van dit jubileum geeft LiveStreamMagazine i.s.m. Willem Twee ook Free Tickets weg voor het concert van Call It Off op 2 november. Zie: Free Ticket aktieCall It Off

Op 17 oktober 1987 onthulde John Hiatt een plakkaat met een tekst van hem en was Hennie Vrienten die avond deel van zijn begeleidingsband. Beide heren draaien nog volop mee in de wereld van de rock ‘n’ roll en ook het Bossche poppodium staat nog fier overeind. Van Willem II Concertzaal naar W2 Poppodium en sinds de fusie met De Toonzaal en Willem II Fabriek naar Willem Twee muziek en beeldende kunst.

Met een concertzaal in de binnenstad, een kunstruimte, tal van ateliers én een jarig poppodium, vormt Willem Twee anno 2017 een bruisend hart in ‘s-Hertogenbosch. Voor Willem Twee alle reden dit op vrijdag 20 oktober te vieren met een groot 30-jarig jubileumfeest.

Programma in de Grote zaal:

De Kift / Rats on Rafts
Als echte Willem Twee poppodium veteranen, mogen de mannen van de achtkoppige, poëtische fanfare-punkband De Kift natuurlijk niet ontbreken. Rats on Rafts vergezelt ze op het podium. Zaanse punk versus Rotterdamse post-punk dus. Of: ouwe rotten versus jonge honden of gewoon de ‘the best act I’ve ever seen at a festival’ zoals Franz Ferdinand’s Paul Thompson Pitchfork tipte.

Betonkust
Betonkust is een van de meest opmerkelijke en opwindende nieuwkomers in de laatste golf van ‘dystopian dance producers’. Reken op een stevige portie energieke muziek zoals new beat, rave en Detroit vibed electro!

Kypski
Deze zesdubbele DJ kampioen en scratching virtuoos is een sleutelfiguur in de Nederlandse dj and scratch scene. Je weet wel, de gangmaker en party animal van de band and C-Mon & Kypski.

Statue
Een van de absolute hoogtepunten van het afgelopen On the House seizoen: Statue. Vier elektrische gitaren, bas en drums, puur instrumentaal, loeihard en wonderschoon. Met tal van verwijzingen naar symfonische rock, naar noise, naar rock tout court, maar ook naar repetitieve muziek en een vleugje TC Matic. Power, een epische wall of sound waarbinnen elke muzikant strak en gedisciplineerd zijn ding doet. Samenspel op hoog niveau, wederzijdse dialoog, losbarstende herrie of uitdeinende verstilling.

ZooN
Osse band met leden van The Liszt, The Devil’s Blood, Fable Dust, The Gathering en Astrosoniq. Een goed verstaander weet dan dat deze heren garant staan voor een portie hoogwaardige, donkere, eclectische muziek om je vingers bij af te likken. De band laat op debuutalbum ‘Deep’ een hybride mix horen tussen folk, country, Americana en rock.

Binnenkort maakt Willem Twee nog meer namen bekend.

En (zoals elke vrijdagavond) biedt Willem Twee poppodium tijdens dit 30-jarige bestaansfeest in de Kleine Zaal een gratis divers programma aan met een toegankelijke programmering voor muziekliefhebbers én makers uit de regio.

Programma in de Kleine zaal: 

Poncho
Vintage psychedelic rock. Back to the 60’s met galmende zang, zwierende gitaren en groovende ritmes.

Switch Bones
Met leden die hun sporen reeds verdiend hebben in bands als One In A Million, The Undeclinables, BluefisH en Tarantino brengen deze heren een heerlijke set vol dampende Stoner Pop.

Gifter
Krachtige mix van Indierock en powerpop, helder geproduceerd en catchy as hell!

DJ Kid Chaos
Zijn muzikale boyhood bereikte hij in de jaren ’90, met obscure electronica en gabber als bakermat. Nu draait hij 80’s synthesizer pop. Denk Prince, Depeche Mode, LCD Soundsystem, M83 en New Order… maar ook Miss Kittin, Underworld en Fatima Yamaha.

In Willem Twee eetcafé Hangop verzorgd online platenzaak RotiBabi pop-up stores met spannende elektronische muziek. Ook zal Baba Jasper verassende tracks draaien en je meenemen naar alle uithoeken van melodische en moody soundscapes tot rauwe beats en weer terug naar synth pop & disco. Catchy, moody, party vibes guaranteed!

Website Willem Twee

  • (LiveStreamMagazine heeft geen invloed op het verloop van de uitgifte van de gratis kaarten) 

 

error: Content is protected !!