Australische rockband naar Amsterdam

Op 14 juli staat de Australische band Wolfmother op het podium van de Amsterdamse poptempel Paradiso. Na de wereldwijde doorbraak in 2006 met het self-titled debuutalbum ‘Wolfmother’ en monsterhits als Woman en Joker & the Thie waren ze te zien op nagenoeg alle grote festivals en lieten ze oude tijden herleven met hun Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath invloeden. Boegbeeld in die jaren is de charismatische zanger/gitarist Andrew Stockdale, duidelijk herkenbaar door zijn enorme bos afro-haar in combinatie met zijn hoge schelle stem en vocale uithalen.

Tijdens hun carriére sleepte Wolfmother vele awards in de wacht waaronder die voor Beste Live Act, Beste Zanger en Beste Nieuwe Band. Toch viel het doek in 2014. De band heeft dan drie albums op hun naam staan, waarvan ‘Cosmic Egg’ (2009) al matige recensies kreeg en het derde album ‘New Crown’ (2014) werkelijk overal de grond in werd geboord.

Victorious

Maar nu heeft Stockdale weer een complete band bij elkaar en onlangs bracht Wolfmother een nieuw album uit, genaamd ‘Victorious’. Voor dit album kreeg de band weer lovende recensies die vergelijkbaar zijn met elf jaar geleden. Volgens de fans is Wolfmother dan ook weer ‘helemaal terug van weggeweest’, en ‘net zo goed als op het debuutalbum’.

Naast het optreden in Paradiso is Wolfmother onder meer ook nog te bewonderen in het Paard in Den Haag (13 juli) en Patronaat (Haarlem, 19 juli) en op festivals Bospop (Weert, 9 juli) en de Zwarte Cross (Lichtenvoorde, 15 juli).

Mariska Lie A Ling

Website Wolfmother

error: Content is protected !!