Australische rockband naar Haarlem

Op 19 augustus staat de Australische band Wolfmother op het podium van het Haarlemse Patronaat. Na de wereldwijde doorbraak in 2006 met het self-titled debuutalbum ‘Wolfmother’ en monsterhits als Woman en Joker & The Thief waren ze te zien op nagenoeg alle grote festivals en lieten ze oude tijden herleven met hun Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath invloeden. Boegbeeld in die jaren is de charismatische zanger/gitarist Andrew Stockdale, duidelijk herkenbaar aan zijn enorme bos afro-haar, hoge schelle stem en vocale uithalen.

Tijdens hun carriére sleepte Wolfmother vele awards in de wacht waaronder die voor Beste Live Act, Beste Zanger en Beste Nieuwe Band. Toch viel het doek in 2014. De band heeft dan drie albums op hun naam staan, waarvan ‘Cosmic Egg’ (2009) al matige recensies kreeg en het derde album ‘New Crown’ (2014) overal de grond in werd geboord.

Victorious

Maar samen met Ian Peres en drummer Alex Carapetis heeft Andrew Stockdale zijn act weer bij elkaar en onlangs bracht Wolfmother met ‘Victorious’ een nieuwe plaat uit. Voor dit album kreeg de band weer lovende recensies die vergelijkbaar zijn met elf jaar geleden. Volgens de fans is Wolfmother dan ook weer ‘helemaal terug van weggeweest’, en ‘net zo goed als op het debuutalbum’.

Mariska Lie A Ling

Website Wolfmother

error: Content is protected !!