De Franse superster Zaz komt 12 februari naar AFAS Live

Zaz (Isabelle Geffroy), één van de meest succesvolle Franse artiesten van dit decennium, komt naar AFAS Live. Isabelle Geffroy is een Franse singer-songwriter die moeiteloos het klassieke Franse chanson verrijkt met jazz en soul. Ze is één van de Franse artiesten die de meeste platen over de hele wereld heeft verkocht. Meer dan 3,5 miljoen exemplaren van haar eerste drie albums hebben fans in meer dan vijftig landen bereikt! Is de titelsong van de bioscoopfilm All Stars 2 je opgevallen dan kan je haar op 12 februari volledig ontdekken in AFAS Live.

Zaz wordt geroemd om haar prachtige stem en haar geweldige composities, waar haar jazz-achtergrond goed naar voren komt. In Nederland kennen we Zaz vooral door haar debuutsingle ‘Je Veux’ uit 2010.  Om haar oude én nieuwe songs (o.a. van het laatste album Effet Miroir) in volle glorie te kunnen spelen, komt ze met haar complete band naar AFAS Live. 


Haar debuutalbum Zaz kwam uit op 7 juni 2010 en bevat drie nummers geschreven door Raphaël Haroche . In 2011 won Zaz een European Border Breakers Award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden. Haar debuutsingle ‘Je veux’ was de titelsong van de Nederlandse bioscoopfilm All Stars 2: ‘Old Stars’ uit 2011.

Isabelle Geffroy is geboren op 1 mei 1980 in Mettray, in de provincie Tours. Haar moeder was een Spaanse lerares en haar vader werkte voor een elektrisch bedrijf. Ze studeerde muziektheorie, met name voor de viool, de piano, de gitaar en de koorzang.  Op haar twintigste won ze een beurs van de regionale raad, waardoor ze naar een school voor moderne muziek kon gaan, het CIAM (Centrum voor muzikale activiteiten en informatie) in Bordeaux. Isabelle is muzikaal beïnvloed door ‘Le Quattro Stagioni’ van Antonio Vivaldi, Ella Fitzgerald, Edith Piaf, Enrico Macias, Bobby McFerrin, Richard Bona en Afrikaanse, Latijnse en Cubaanse ritmes.

Website Zaz

Tickets: AFAS Live   || LIEV Promotie en Productie

 

error: Content is protected !!