Ribs & Blues, meer dan spareribs en muziek

Sinds 1997 is Ribs & Blues uitgegroeid tot een groots muziekfestival waarbij grote namen inmiddels de revue hebben mogen passeren. In het Overijsselse Raalte, op het festivalterrein de Domineeskamp is ook dit jaar weer een meer dan gevarieerde line-up van dit gratis festival.

Festival Ribs en Blues is geïnspireerd op de Amerikaanse bluesfestivals met een combinatie van muziek, spareribs en barbecue. Maar anders dan de naam doet vermoeden bestaat de muziek niet louter uit blues maar worden ook smakelijke uitstapjes gemaakt naar rock, soul en americana. Wat dat betreft dekt de gevoerde slogan  het ‘grootste gratis festival voor blues, bluesrock en rootsmuziek‘ de lading.

Zoals gebruikelijk is alleen een ticket nodig voor de traditionele openingsavond op zaterdag. De zondag en maandag zijn gratis toegankelijk. Naast Mothers Finest heeft de organisatie met Status Quo en Earth Wind & Fire Experience grote publiekstrekkers weten te strikken.

Mainstage Pinkster zondag

Op de zondag gaat het op mainstage al meteen los met The Brew, ben je dan niet wakker, dan zorgen zij daar wel voor. Danny vera en Jeangu Macrooij zorgen daarna voor hele andere sferen maar meer dan passend in het schema. ‘Still alive and kicking’ mag  je de rock blues van de legendarische The Bintangs beleven. Lachly Doley, koning op de Hammond, neemt je daarna mee in zijn rauwe blues, rock en soul. Niet de minste gezien de grote namen waarmee hij heeft samengewerkt zoals Joe Bonamassa, Jimmy Barnes, Powderfinger en door Glenn Hughes (Deep Purple) genoemd als ‘grootste levende toetsenist ‘ van dit moment. Vergeet ook zeker niet Erwin Java met King Of The World, meerder malen te gast geweest op Ribs & Blues, staat deze editie voor de allerlaatste keer op dit podium. De afluiter van de avond zorgt voor dampende rootsrock van The Brandos.

The Brew
previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Programma Deltastage; met The Ragtime Rumours, The Dawn Brothers, Jackie Venson, Lisa LeBlanc, Hamish Anderson en Pert Near Sandstone.

Main stage Pinkster maandag

Deze wordt ingezet met de de legendarische Britse band Ten Years After. Zanger/gitarist Alvin Lee is er niet meer bij maar met Marcus Bonfanti in de gelederen is de band verrassend sterk gebleven. Leif de Leeuw band, waarvan de band en bandleden meervoudig in de prijzen zijn gevallen zijn toch wel terecht een headliner op mainstage, en meer dan blues alleen! Ooit was zanger/gitarist Ryan McGarvey, ooit  nog dé tip van de kenners, ondertussen verschijnt zijn naam op de programma’s van de grote clubs en festivals. Douwe ‘Bob’ Posthuma sluit deze editie van Ribs & Blues af. Hij wil zijn eigen muziek kunnen maken en is daar zoals we nu weten helemaal in geslaagd. Songfestival, Edison, ontelbare live optredens waaronder Pinkpop en voortdurend duikt hij op in radio en TV shows.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Programma Deltastage; met The Bluebirds, Barrence Whitfield, Tim Knol en Ronnie Baker Brooks

Website Ribs & Blues

Interview LiveStreamMagazine met Walter Trout @ Ribs & Blues 2017

Photo review Walter Trout @ Ribs & Blues 2017

error: Content is protected !!