Psychedelische blues(rock) band naar Bitterzoet

Op donderdag 28 september staat de uit Nashville, Tennessee afkomstige psychedelische (blues)rock formatie SIMO met het nieuwe album ‘Rise & Shine’ op zak op het podium van Bitterzoet in Amsterdam. In eigen land is SIMO al jaren een gearriveerde naam maar inmiddels beginnen ze ook buiten de eigen landsgrenzen furore te maken. Vorig jaar gaf de band in ons land al een aantal overtuigende shows in onder meer Paradiso, Patronaat en TivoliVredenburg.

SIMO

Het rond frontman, zanger en gitaarvirtuoos JD Simo (1985) geformeerde SIMO is een goed bewijs dat er niet louter countrymuziek uit Nashville komt. De muziek van deze verder uit drummer Adam Abrashoff en bassist Elad Shapiro bestaande band is een lyrische mix van blues en southern rock doorspekt met jazzy invloeden, vette gitaarrifs en de nodige psychedelica die zij zelf omschrijven als ‘soulfull psychedelic bluesrock with jazz improvisations’.

Volgens het toonaangevende magazine Rolling Stone is SIMO ‘een band met soulvolle psychedelische bluesrock en jazzy improvisaties die onder meer doet denken aan de Grateful Dead en Stevie Ray Vaughan’. Nederland en Europa maakten in 2015 voor het eerst kennis met de band als support van Walter Trout. De verpletterende indruk die ze toen achterlieten was aanleiding om met een eigen tour naar Europa te komen.

Op het podium weet deze band keer op keer te overtuigen met een energieke en inspirerende live-show waarbij JD Simo, begeleid door een heerlijke ritmesectie, laat horen een virtuoos gitarist te zijn met lyrische gitaarsolo’s op zijn Sunburst Gibson Les Paul. Zelf zagen wij de band eerder aan het werk in poptempel Paradiso waar we voorafgaand aan dit concert een uitgebreid gesprek hadden met frontman JD Simo. Zie: Interview JD Simo

In 2016 leverde SIMO met het lovend ontvangen Billboard Top 10 blues albumLove Show The Way een dijk van een plaat af en op 15 september verschijnt op Provogue het in de Nashville’s House of Blues Studio D. opgenomen en zelf geproduceerde nieuwe album ‘Rise & Shine

Website SIMO

 

error: Content is protected !!