Gitaarhemel in Bergen op Zoom

De Sena Performers Gitaar Dag was vorig jaar een doorslaand succes. Op zondagmiddag 23 juni zal de tweede editie in Stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom plaatsvinden. Met onder meer Pablo van de Poel van DeWolff, Vedran Mircetic van De Staat, gitaarlegende Adrian Vandenberg, Urban Dance Squad-gitarist René van Barneveld en de akoestische grootmeester Eric Vaarzon Morel is deze middag de absolute gitaartop van Nederland aanwezig. De Gitaar Dag is gratis te bezoeken.

De Gitaar Dag werd vorig jaar voor het eerst gehouden en was meteen een doorslaand succes. “We werden danig verrast door de aanloop van meer dan 1000 bezoekers. Dat is ook de reden waarom we de Gitaar Dag nog grootschaliger hebben opgezet”, aldus medeorganisator Jean-Paul Heck. Met Van de Poel, Vandenberg, Vaarzon Morel, Van Barneveld, Jan Akkerman en Joe Tal hebben we een gitaar line up waar we supertrots op zijn.”

De grootmeester Eric Vaarzon Morel, op dit moment één van de allergrootste akoestische gitaarvirtuozen in Europa, zal niet alleen een workshop geven. Hij verzorgt ook het slotconcert in De Hofzaal van het Markiezenhof. Daarmee is de koek nog niet op.

Ook de technische geweldenaar Joe Tal zal een clinic met eigen voorbeelden geven. Naast al de workshops en clinics van deze grootmeesters, zullen ook een fiks aantal gitaardocenten uit de regio clinics verzorgen. Ook We Love Trash, een gitaarbouwer die met afval gitaren bouwt, is aanwezig.

Voor hoofdsponsor Sena Performers is het van groot belang om alle generaties kennis te laten maken met de gitaar, zowel akoestisch als elektrisch. Jack Pisters, voorzitter van de Sena Performers European Guitar Award, is trots op het programma van deze tweede editie.  “Deze Gitaar Dag is een unieke dag met concerten, Q&A’s en workshops door topgitaristen uit heel Nederland! Het is voor ons steeds weer een hoofddoel om aanstaande gitaartalenten en liefhebbers van dichtbij kennis te maken met het beste wat ons land te bieden heeft op gitaargebied.

Deze Gitaar Dag gaat vooraf aan de Sena Performers European Guitar Award die op maandag 24 juni zal plaatsvinden in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Deze zal worden uitgereikt aan de Amerikaanse topgitarist John Petrucci, de gitarist van band Dream Theater. Hij volgt daarmee zijn landgenoot Joe Satriani op die de award in 2018 won.  

De Sena Performers Gitaar Dag is op zondag 23 juni van 13.00 tot 18.00 uur in Stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. De entree is gratis.

De Sena Performers Guitar Night is op zondag 23 juni in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Aanvang: 20,00 uur. Voor kaarten ga naar: www.gebouw-t.nl

error: Content is protected !!